Oppilaskunta

Lumijoen peruskoulun oppilaiden vanhemmille

Kaikki Lumijoen peruskoulun oppilaat muodostavat koulumme oppilaskunnan. Oppilaiden keskuudesta on luokittain valittu noin kymmenen oppilaan muodostama hallitus. Hallituksessa on edustajat 5.-9. –luokalta.  Hallituksen jäsenet 5.-6.-luokalta edustavat myös alempien luokkien oppilaita.

Oppilaskunnan hallitus toimii linkkinä oppilaiden ja opettajien välillä, ohjaa oppilaita aktiivisuuteen ja parantaa omalla toiminnallaan kouluviihtyvyyttä. Näin se välillisesti tukee myös koulunkäyntiä.

Tavoitteena on aktivoida oppilaskuntaa koulunkäyntiä virkistävään toimintaan. Tällainen toiminta vaatii myös varoja. Siksi yksi oppilaskunnan tehtävistä on varojen hankinta. Yleisurheilukisassa oppilailla oli kahvi- ja karkkikioski. Koulullamme kahvikioskia on suunniteltu perjantaille klo 11- ja 12-ruokailun jälkeisille välitunneille. Myös maanantaipäivää on harkittu. Tällöin myynnissä on kahvia, teetä, makeisia ja ksylitolipastilleja.

Toivottavaa on, että te vanhemmat keskustelette lastenne kanssa koulumme kioskitoiminnasta, siihen osallistumisesta ja rahankäytöstä. Opastakaa kotona turvalliseen rahan käyttöön.

Kioskitoiminta on vain yksi toimintamuotomme. Alkaneena lukuvuonna 2017 -2018 olemme jo laittaneet alulle torstain 14.9.2017 Nälkäpäiväkeräyksen erityisesti 0.-5. –luokan oppilaille.  Taksvärkkipäivä on sovittu perjantaille 15.9.2017 ja se koskee 6.-9 –luokan oppilaita. Tänä vuonna taksvärkkirahat tulevat pääosin koulumme oppilaiden käyttöön. Myös Unicef saa osansa.

Aiempina vuosina on järjestetty yhteistyössä tukioppilaiden kanssa mm. koulupaitatilauksia, ystävänpäivätapahtumia ja vappunaamiaiset. On kustannettu herkkuja vapun kunniaksi, 9.-luokkalaisten potkiaisiin; mietitty hyviä tapoja ja koulun järjestyssääntöjä sekä myyty kalentereita. Toimimme siis joko yksin tai yhdessä koulumme tukioppilaiden kanssa.

Jo useana vuonna oppilaskunnan keräämillä rahoilla meillä on ollut mahdollisuus viettää talviurheilupäivää laskettelukeskuksessa (Iso-Syöte tai Vuokatti), jonne ovat lähteneet halukkaat 5.-9.-luokkien tai yläkoulun oppilaat. Pienenkin tapahtuman järjestäminen ja kustantaminen on iso ponnistus oppilaskunnalle.

Odotamme teiltä vanhemmilta uusia ideoita toimintaamme koskeepa se varainhankintaa tai yhteistyötä yhteisiä tapahtumia. Jos jokin oppilaskunnan toimintaan liittyvä asia askarruttaa, voitte olla yhteydessä tänä vuonna oppilaskunnan ohjaajana toimivaan opinto-ohjaajaan. Yhteystiedot löytyvät koulun verkkosivuilta.
OPPILASKUNNAN HALLITUKSEN JÄSENET 2017-2018

Puheenjohtajana toimivat Eeli Orava 9B ja Eelis Jussila 9B. Sihteerinä toimivat Arttu Maijala 8B ja Manu Vanhala 7A. Jäsenistä sekä varsinaiset jäsenet että varajäsenet osallistuvat hallituksen kokouksiin.

5A Leevi Ylitalo, Lilja Poutiainen
5B Anna-Reeta Pitkänen, Moona Ollakka