Kodin ja koulun yhteistyö

Yhteistyölle etsitään luontevia tapoja yhdessä huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyötä ovat vanhempainillat, vanhempaintoimikunta, arviointikeskustelut, sähköinen yhteydenpito, erilaiset teematapahtumat jne.

Koulun oppilashuollossa korostetaan yhteistyötä vanhempien kanssa silloin, kun oppilas tarvitsee tukitoimia oppimisen ongelmatilanteissa ja opetuksen nivelvaiheissa. Koulu tiedottaa vanhempia ja antaa mahdollisuuden osallistua oppilashuoltoryhmään oman lapsen asioiden käsittelyssä.

Huoltaja ja oppilaan luokanopettaja tai luokanvalvoja seuraa oppilaan poissaoloja. Jos poissaolojen määrä edelleen lisääntyy, asia käsitellään oppilashuoltotyöryhmässä. Poissaolojen määrän edelleen kasvaessa oppilaan asia käsitellään moniammatillisesti.

Ongelma- ja kurinpitotilatilanteissa koululta otetaan yhteyttä kotiin. Toistuvasta oppilaan häiriökäyttäytymisestä huoltaja kutsutaan koululle yhteiseen palaveriin. Koululla on käytössä Wilma -merkinnät, muistutukset ja jälki-istunnot.

Oppilaan poissaolojen seurantaohje, välineenä Wilma-järjestelmä

Yleinen tuki Tehostettu tuki Erityinen tuki
  • opettajan ja huoltajien normaali yhteydenpito oppilaan asioissa
poissaolotunninraja ylittyy lukukauden aikana